Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία μας έχει ως βασική προτεραιότητά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία επεξεργάζεται και συμμορφώνεται διαρκώς με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προκειμένου να ενημερωθείτε επαρκώς αναφορικά με το είδος των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε.

1. Γενικές πληροφορίες και υπεύθυνος επεξεργασίας

Η «Γελασάκης Τουριστική Ξενοδοχειακή Α.Ε.», που εδρεύει στην Αριστείδου 6, Τ.Κ. 18531 Πειραιάς ΑΦΜ 997570880 (ΔΟΥ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ), όπως νομίμως εκπροσωπείται (στο εξής «Εταιρεία»), είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας για τη συλλογή, αποθήκευση και εν γένει επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, όπως αυτά συλλέγονται και αποθηκεύονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας καθώς και των συνδεδεμένων με την ιστοσελίδα μας σελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

2. Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε και πώς

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ως εξής:

-Πληροφορίες όταν αγοράζετε εισιτήρια.

 Όταν αγοράζετε εισιτήρια, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμό σας, το φύλο σας, η ηλικία, η χώρα γέννησης, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου σας καθώς και στοιχεία πληρωμής (αριθμός και στοιχεία τραπεζικής κάρτας). Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για να ολοκληρωθεί η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης και για να συμμορφωθούμε με τις νόμιμες υποχρεώσεις μας ( ΠΔ 23/1999).  Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί  να επιλέξετε να μας δώσετε και άλλες πληροφορίες, ενδεχομένως και δεδομένα υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσετε την έκδοση εκπτωτικών εισιτηρίων (π.χ. ιδιότητα τρίτεκνου/πολύτεκνου, ιδιότητα ασφαλισμένου στο ΝΑΤ/ΑΜΕΑ). Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για χρονικό διάστημα 10 ετών ή για όσο είναι απαραίτητο για τη νομική προστασία της εταιρείας.

-Πληροφορίες όταν επικοινωνείτε μαζί μας.

Αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και έχετε μία ερώτηση ή κάποια παρατήρηση, μπορείτε να την υποβάλετε στην Εταιρεία μας με τη συμπλήρωση της διαθέσιμης στην ιστοσελίδα φόρμας επικοινωνίας. Θα σας ζητηθεί να δηλώσετε το e-mail σας καθώς και πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας/ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για να απαντήσουμε σε σχέση με το ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα προβούμε σε καταχώριση των αιτημάτων σας, των ερωτήσεών σας/παρατηρήσεών σας και των αντίστοιχων απαντήσεών μας και τυχόν άλλων ενεργειών για τη διαχείριση του αιτήματός σας/επικοινωνίας σας. Όλες οι πληροφορίες θα διατηρούνται για 12 μήνες μετά από τη διευθέτηση της ερώτησης ή της καταγγελίας σας ή το κλείσιμο της υπόθεσης.

-Πληροφορίες όταν εσείς μας παρέχετε το e-mail σας για να σας στείλουμε το newsletter μας.

Θα χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να σας ενημερώσουμε σχετικά με προϊόντα/προσφορές/ υπηρεσίες που παρέχουμε. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη σχετική συγκατάθεση οποιαδήποτε στιγμή.

- Πληροφορίες όταν συμμετέχετε σε εκστρατείες, κληρώσεις δώρων, διαγωνισμούς.

Αν λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς, κληρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις/εκστρατείες, θα σας ζητηθεί το όνομα, η διεύθυνση email, ο αριθμός τηλεφώνου σας και απαντήσεις σε τυχόν ανοιχτές ερωτήσεις των διαγωνισμών. Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για την επεξεργασία της συμμετοχής σας και για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με το δώρο σας. Ενδέχεται να σας ζητηθεί και η φυσική σας διεύθυνση ή άλλα στοιχεία που τυχόν απαιτούνται για να σας αποσταλούν τα δώρα/εισιτήρια/προϊόντα με το ταχυδρομείο. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στις εκστρατείες, τις κληρώσεις δώρων και τους διαγωνισμούς μας θα διατηρούνται από εμάς για μέγιστο χρονικό διάστημα 12 μηνών μετά από το τέλος του διαγωνισμού. Οι πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς εάν δεν έχετε ενημερωθεί ρητά για τους εν λόγω σκοπούς ή/και δεν έχει ζητηθεί προηγουμένως η συγκατάθεσή σας. Σας ενημερώνουμε ότι συλλέγουμε επίσης πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Instagram, Facebook, Twitter) της Εταιρείας (π.χ. για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς της εταιρείας) που είναι απαραίτητες για την εγγραφή ή σύνδεση, για τις οποίες έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να μοιραστεί με εμάς, όπως το όνομά σας και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η συλλογή άλλων πληροφοριών μπορεί να εξαρτάται από τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχετε καθορίσει με τον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οπότε παρακαλείσθε να μελετήσετε τη δήλωση ή πολιτική απορρήτου της σχετικής υπηρεσίας. O χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται στο πλαίσιο διενέργειας διαγωνισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι 12 μήνες.

- Πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας και τη χρήση της ιστοσελίδας μας

Συλλέγουμε ορισμένες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, όπως τη διεύθυνση IP σας, την κατηγορία συσκευής, το πρόγραμμα περιήγησης και το είδος προγράμματος περιήγησης ιστού, τα κλικ και τις προβολές. Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση από εσάς της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα να προβούμε σε κατηγοριοποιήσεις, δηλαδή να διαμορφώσουμε ομάδες επισκεπτών της ιστοσελίδας ή πελατών με ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως ηλικιακή ομάδα, φύλο ή περιοχή. Είναι πιθανό να σας προσθέσουμε σε μία από τις κατηγορίες μας. Χρησιμοποιούμε τις κατηγορίες για την εξατομίκευση της ιστοσελίδας και, παραδείγματος χάριν, για να αλλάξουμε τη σειρά του σημείου προβολής ορισμένων θεμάτων, ώστε να είναι πιο πιθανό να τα δείτε. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε τις κατηγορίες για να προβάλλουμε ηλεκτρονικές διαφημίσεις που θεωρούμε ότι σας ενδιαφέρουν και για να σας αποστείλουμε εμπορικά μηνύματα. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως απαιτείται στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους καταναλωτές και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους καταναλωτές, και να βελτιώσουμε την πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μέγιστο διάστημα 14 μηνών.

- Μάρκετινγκ

Σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζουμε πληροφορίες σχετικά με τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις σας (κλικ και προβολές), τις ρυθμίσεις σας στην ιστοσελίδα μας, τα αιτήματά σας για εξυπηρέτηση πελατών και το ιστορικό επικοινωνίας σας. Αυτές οι πληροφορίες μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε διαφορετικά κανάλια για τη διαχείριση των σχέσεων και το μάρκετινγκ των προϊόντων και των υπηρεσιών μας σε εσάς μέσω e-mail, διαφημιστικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τηλεφώνου ή διαδικτυακής διαφήμισης, που μπορεί να περιλαμβάνουν την εξατομίκευση του περιεχομένου και των προσφορών της ιστοσελίδας, ώστε να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη λήψη ενημερωτικού δελτίου, διαφημιστικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικών κλήσεων και μπορείτε να προβάλετε αντίρρηση στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αυτή, διαβάστε τις επόμενες παραγράφους της παρούσας πολιτικής).

Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως απαιτείται, στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους πελάτες και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους πελάτες και να βελτιώσουμε την πώληση των προϊόντων μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως καθορίζεται σύμφωνα με τους σχετικούς σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, για τη συμμετοχή σε κληρώσεις δώρων). Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα διαγράφονται ή καθίστανται ανώνυμα συνήθως εντός μέγιστου χρονικού διαστήματος 14 μηνών.

- Πληροφορίες για τη συντήρηση και βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας χρησιμοποιούνται επίσης για τη συντήρηση και ανάλυση της ιστοσελίδας μας, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων απόδοσης, τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της εμπειρίας του χρήστη. Καταγράφουμε κάθε χρήση της ιστοσελίδας μας. Η χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για αυτούς τους σκοπούς είναι αναγκαία στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας και οι πληροφορίες διατηρούνται για μέγιστο χρονικό διάστημα 14 μηνών. Τα αρχεία καταγραφής της χρήσης της ιστοσελίδας θα διαγράφονται εντός 14 μηνών μετά τη δημιουργία τους.

3.Σκοποί επεξεργασίας

α. Παροχή των υπηρεσιών της Εταιρείας: Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας κυρίως για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας (πώληση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων) και να εκτελεστεί η σχετική σύμβαση την οποία επιθυμείτε. Χωρίς την επεξεργασία των δεδομένων σας δεν είναι δυνατό να εκτελεστεί  η συγκεκριμένη σύμβαση.

Νομική βάση της επεξεργασίας: η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης.

Στην περίπτωση που οικειοθελώς επιλέγετε να παρέχετε δεδομένα υγείας ή άλλα δεδομένα (π.χ. ιδιότητα τρίτεκνου/ασφαλισμένου ΝΑΤ) που σας αφορούν προκειμένου να ενταχθείτε στην αντίστοιχη εκπτωτική κατηγορία, η νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων υγείας σας είναι η ρητή συγκατάθεσή σας. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας σχετικά με την περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας στέλνοντας μήνυμα στο dataprotection@gelasakis.com, όμως η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που προηγήθηκε της ανάκλησης.

β. Υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων/ βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανιχνεύσουμε προβλήματα στο διακομιστή και να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία συλλέγει μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να προσφέρει νέες υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας ή να βελτιώσει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Το έννομο συμφέρον της Εταιρείας να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας της και να βελτιώνει τις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

β. Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις: Όταν δεχόμαστε σχετικά εντάλματα δικαστηρίων ή δημοσίων αρχών, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά. Επίσης, προβλέπεται από τη

Νομική βάση της επεξεργασίας: Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

γ. Διενέργεια εταιρικών διαγωνισμών: Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που υποβάλλετε μέσω της ιστοσελίδας και των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης για τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς της εταιρείας.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Εκτέλεση σύμβασης (συμμετέχοντας στο διαγωνισμό αποδέχεστε τους όρους διενέργειας αυτού και συνάπτετε σύμβαση με την Εταιρεία).

ε. Προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της Εταιρείας: Οι πληροφορίες σχετικά με την χρήση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε τμήματα, που ομαδοποιούν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας και τους καταναλωτές με κοινά χαρακτηριστικά όπως ηλικία, γένος και περιοχή. Τα τμήματα στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να προσαρμόσουμε την ιστοσελίδα μας και να αλλάζουμε π.χ. τη σειρά των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας ή να σας εμφανίζεται μια διαφήμιση η οποία πιστεύουμε ότι είναι σχετική με εσάς. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε δεδομένα σας που έχετε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αν π.χ. συμμετάσχετε σε εταιρικό διαγωνισμό μέσω κοινωνικού δικτύου), εφόσον έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να τα μοιραστεί με εμάς.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Έννομα συμφέροντα της εταιρείας.

στ. Νομική προστασία της εταιρείας: Εξασφάλιση της εφαρμογής των όρων χρήσης της ιστοσελίδας μας και προστασία των νομικών μας δικαιωμάτων.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Έννομα συμφέροντα της Εταιρείας.

ζ. Αποστολή newsletter : Θα σας στείλουμε το newsletter μας όταν εσείς μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας γι’ αυτό ή όταν έχει προηγηθεί συναλλακτική σχέση μεταξύ μας σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 11 παρ. 3 του ν.3471/2006.

Νομική βάση της επεξεργασίας: Η συγκατάθεσή σας (όταν συμπληρώνετε τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα μας) ή τα έννομα συμφέροντά μας (όταν είστε ήδη πελάτες μας). Σε κάθε περίπτωση θα έχετε ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να δηλώσετε ότι δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον το newsletter μας και η απόφασή σας αυτή θα είναι απολύτως σεβαστή.

4.Cookies

Ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Ιδιωτικού Απορρήτου συλλέγεται μέσω της χρήσης cookies και παρόμοιων τεχνικών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν μικρές ποσότητες πληροφοριών, τα οποία μεταφορτώνονται και μπορεί να αποθηκευτούν στη συσκευή χρήστη σας, π.χ. τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε και μπορεί να είναι παρόμοιες με τα cookies είναι εικονοστοιχεία παρακολούθησης, Java scripts, tags και web beacons. Αυτά τα cookies και οι παρόμοιες τεχνικές απαιτούνται ενίοτε για την αποθήκευση των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, της γλώσσας και της χώρας σας, αλλά μας επιτρέπουν επίσης να μετρήσουμε και να αναλύσουμε τη συμπεριφορά σας στην ιστοσελίδα μας και να σας προβάλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας ή σε ιστοσελίδες τρίτων. Κατά περίπτωση, θα ζητηθεί η συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε και πώς τα χρησιμοποιούμε, ανατρέξτε στην ξεχωριστή Πολιτική για τα cookies.

5. Δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας και φορητότητας των δεδομένων

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την επισκόπηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας που υφίστανται επεξεργασία από εμάς ή για λογαριασμό μας. Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε, να διαγράψετε ή να περιορίσετε την επεξεργασία (κατά περίπτωση) των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Μπορείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα επικοινωνώντας μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο dataprotection@gelasakis.com και υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.

Έχετε υπόψη ότι για τα αιτήματα που δεν πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές της Εταιρείας ενδέχεται να ζητηθεί η εκ νέου σύνταξή τους ή να απορριφθούν, και ότι ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εξαιρούνται από τέτοια αιτήματα πρόσβασης, διόρθωσης και διαγραφής, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για την προστασία δεδομένων και άλλους νόμους και κανονισμούς. Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα διαβιβάσουμε, κατ’ απαίτησή σας, τα δεδομένα σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικώς εφικτό.

6.Δικαίωμα προβολής αντιρρήσεων

Έχετε, επίσης, το δικαίωμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να απαιτήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, αλλά εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι, θα εξακολουθήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και εφόσον το πράξετε, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Σε περίπτωση που έχετε δώσει συγκατάθεση για τη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της εκ μέρους μας επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

Τα σχετικά με την ενάσκηση των ως άνω δικαιωμάτων αιτήματά σας μπορείτε να τα αποστείλετε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων («DPO») της Εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dataprotection@gelasakis.com. Μπορείτε, επίσης, να υποβάλετε παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων σας (www.dpa.gr). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχής, οι καταγγέλλοντες πρέπει να υποβάλουν προηγουμένως το παράπονό τους στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας ή στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO).

7.Διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού για τον οποίο συνελέγησαν, σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, τότε αυτά διαγράφονται. Οι συγκεκριμένες περίοδοι διατήρησης για καθέναν από τους σχετικούς σκοπούς επεξεργασίας παρατίθενται παραπάνω.

8.Πώς και με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας (αποδέκτες προσωπικών δεδομένων)

Ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας με τρίτους για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα και για να διαχειριστούμε την ιστοσελίδα μας. Οι εν λόγω τρίτοι είναι:

  • κοινοχρηστα πληροφοριακά συστήματα εντός του ομίλου;
  • πάροχοι υπηρεσιών, όταν απαιτείται, για την παροχή σε εμάς μιας υπηρεσίας και για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων (π.χ. websitehosting, παροχή και συντήρηση λογιστικών λογισμικών, ακτοπλοϊκες εταιρείες, πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων, ορκωτοί ελεγκτές)
  • πάροχοι υπηρεσιών που μας βοηθούν να οργανώσουμε εκστρατείες και προωθητικές ενέργειες,
  • διαφημιστικές εταιρείες,
  • πρακτορεία ΜΜΕ για σκοπούς εμπορικής προώθησης και έρευνας,
  • σε περίπτωση που η Γελασάκης Τουριστική Ξενοδοχειακή Α.Ε. πωλήσει σε τρίτους όλα ή τμήμα των στοιχείων ενεργητικού ή των μεριδίων μίας εταιρείας του ομίλου, στην οποία διαβιβάστηκαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας ενδέχεται να παρασχεθούν στους εν λόγω τρίτους.

Στις περιπτώσεις αυτές που η Εταιρεία, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτους εκτελούντες την επεξεργασία, αφενός καθορίζει η ίδια η Εταιρεία τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας (τρόπο, μέσα, περίοδο διατήρησης κλπ) και αφετέρου υπογράφει ειδική σύμβαση με τους εκτελούντες την επεξεργασία προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία θα διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ότι θα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο θα μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματά του.  

Οι εν λόγω τρίτοι ενδέχεται να έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε άλλες περιοχές του κόσμου. Όταν αποθηκεύουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός ΕΟΧ διασφαλίζουμε ένα κατάλληλο επίπεδο προστασίας των μεταβιβαζόμενων δεδομένων. Εφόσον πρόκειται να διαβιβάσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτη χώρα, δηλαδή σε χώρα εκτός ΕΟΧ ή σε διεθνή οργανισμό, θα ενημερωθείτε πριν από τη διαβίβασή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ.

Τέλος, ενδέχεται να χρειαστεί να παράσχουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε φορείς επιβολής του νόμου, προκειμένου να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση ή δικαστική εντολή.

9.Ασφάλεια δεδομένων

Η Εταιρεία διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους, για τη διασφάλιση του απορρήτου της επεξεργασίας τους και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή/απώλεια/αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία.

Τα προσωπικά δεδομένα σας που σχετίζονται με τις πληρωμές  περνούν από κρυπτογράφηση SSL 128bit. Ενώ επεξεργάζεστε μια σελίδα κράτησης θα παρατηρήσετε ότι η σελίδα είναι «ασφαλής»- το λουκέτο στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης εμφανίζεται κλειδωμένο, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις απλής επίσκεψης στο site που εμφανίζεται ξεκλείδωτο. Η Εταιρεία μας διαθέτει πιστοποιητικό SSL από την Thawte, εταιρεία παγκοσμίου φήμης στον τομέα προστασίας συναλλαγών και προσωπικών δεδομένων.

Αν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται μέσω της ιστοσελίδας της, καθώς η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής.

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, το περιεχόμενο και την ασφάλεια που έχουν άλλες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν διέπονται από την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό σας συμβουλεύουμε να μελετάτε πάντα προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων σε αυτές τις ιστοσελίδες. Επίσης, εάν επιλέξετε να κοινοποιήσετε πληροφορίες από την ιστοσελίδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

11. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

12. Τροποποιήσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων με αριθμ. 2016/679/ΕΕ . Σε περίπτωση επικαιροποίησης οποιαδήποτε αλλαγή θα αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα και θα φέρει ημερομηνία αναθεώρησης.

13. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας για ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση dataprotection@gelasakis.com